Jelenlegi hely

Erica az őszi kert csodája

Erica az őszi kert csodája

Egy növény, amely télen is színes marad, jól bírja a hideget, a szárasságot, és még a fagyok sem árthatnak neki. Ez az évek óta egyre népszerűbb erika nevű növény, amely ma már számtalan színaranyaltban kapható a kertészeti áruházakban.

Már szeptember végén megjelennek a rózsaszín és fehér apró kis harang alakú virágok a virágboltok és kertészetek polcain, nem csoda, hogy a borongós szürke téli napokon örömmel vásároljuk ezt a színes kis növényt.

Az erica növényt csak mészmentes talajba ültessük, és  nedves közegben érzi jól magát. Ültetéshez a legjobb a fenyőkéreg, a savanyú tőzeg keveréke. Öntözéshez használjuk lágyvizet, vagy esővizet. Tavasszal az első hajtásokat vágjuk vissza, hogy bokros dús növényt kapjunk.

Az erica nem más, mint egy cserjés hanga növény, amelynek virágai egészen januárig nyílnak, sőt a téli fagyokban megszáradva is megőrzi különleges színét.

Sokan úgy gondolják, hogy az erica egyéves növény, így tavasszal kidobják a szemétbe, pedig ez a kedves növény egy örökzöld törpecserje, takarással télen érdemes megvédeni gyökerét a fagyoktól, így jövőre is újra virágzik. Remekül mutat balkonládába összeültetve kis levelű borostyánnal, ciklámennel, vagy más hangafélével.

A fehér, mályvaszínű, lilás, vagy rózsaszín csarabok ősszel is színessé és barátságos hangulatúvá varázsolják kertünknek, vagy teraszunkat.

Forrás: Kertvarázs Magazin

További cikkek hasonló témában

Szerencsehere

A négylevelű madársóska gondozása.

Fűszernövények a konyhában
Az ételek megfelelő ízesítése egyfajta művészet...
Kültéri fürdőszobák

Szokatlan ötlet, mégis nagyon praktikus és pihentető. A szabad...

Kreatív karácsonyi díszek a szabadban

Ha már elég hideg van, alkossunk...

Hozzászólások