Jelenlegi hely

Díszfák a kertben

Díszfák a kertben
A díszcserjék és díszfák szerény növények, amelyeket éveken át élvezhet. Emellett pontosan olyanra formázhatja őket, mint örökzöld testvéreiket kertjében, ami által az összes többi növény sokkal jobban jut érvényre.

A díszfa remekül feldobja a szépen gondozott kertet. Előnye a kisméretű, vagy törpe kerti növényekhez képest, hogy a harmadik dimenzió felé tágítja a teret. Egy díszfa által a kert érettebb, sokkal kiforrottabb és érdekesebb lesz. Nem utolsó sorban alkalmas arra, hogy eltakarjon olyan teret, vagy dolgokat, amiket nem szeretnénk szem előtt tartani.

Mint térhatár különösen a magas, fejlett fa értékes, ezért kertépítéskor a meglevő, öregebb fát kímélni kell, mert legfeljebb csak hosszú idő múlva pótolhatjuk hasonlóval.

A fák ültetése maradandó, évekre, de inkább évtizedekre szóló változást, hatást okoz kertünkben. Azonban nem mindenkinek adatik meg, hogy hatalmas, nagy lombkoronájú fát ültessenek a kertjükbe, egészen egyszerűen azért, mert nem rendelkeznek megfelelő méretű hellyel. A megfelelő fajta kiválasztásával azonban minden kertbe találhatunk megfelelő fát.

A növényfajoknál főként a fa méretére, lombszínére legyünk figyelemmel; elhelyezésekor pedig arra, hogy gyepből, alacsony növényzetből kiemelkedve mutatja meg legszebben alakját.

Figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az utak, ülőhelyek közelében elhelyezett fák valóban az útra, ill. padra vessék árnyékukat.

Gyümölcstermő fákat is ültethetünk díszfaként, ha kellően ápoljuk őket.

Fotók: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Szabadtéri pihenők egy kis szunyókáláshoz

Csupán egy kényelmes nyugágy, amire szüksége van!
Nincs is...

Kis kerted van? Néhány tipp, hogy tedd otthonosabbá!
Manapság idehaza főleg városi környezetben,...
A csodálatos levendula

Illatosít, regenerál, jó rovarirtó, limonádéba, sütibe is kiváló...

Hozzászólások