Jelenlegi hely

Csodák kertje

Csodák kertje

A stílusos hobbifotóst, Pölcz Klaudiát virágokat fotózni hívták Sopron Virágvölgy városrészébe, ahol csodákat talált, amolyan “klausan”.

Invitáltak egy kiskertbe, hogy fotózzak virágokat. Akkor még nem tudtam elképzelni, hogy ennyiféle virág is nőhet egy családi ház udvarában. Sopronban a Virágvölgy felé indultam, ahol már nagyon rég nem jártam. Teljesen elvarázsolt a környék, a kilátás.

A modern ház kapuján belépve azt gondoltam, én bizony eltévedtem. Amerre néztem, mindenütt virág, bokor, növények. A virágok között egy stílusosan berendezett kerti pihenő fogadott. Ahogy leültem a nemrég elkészült filagória alá, eszembe jutott Nagymamámék pavilonja, amely mellett szintén szederfa állt. A növények különböző, de egymással harmonizáló edényekben versenyeztek a figyelemért, nem is tudtam, hogy merre nézzek.

Nehéz a választás, hogy merre is induljak tovább, ha mindenütt kedves virágok mosolyognak rám. Anita minden virág nevét tudja, sőt mindent tud a virágokról: hova kell ültetni őket, milyen helyet kedvelnek és milyen gondozást igényelnek. A kertben természetesen egy szál gazt nem látni sehol, pedig úgy gondolom, azt felismertem volna.

Ugye, nem meglepő, hogy a Csodák kertje elnevezést kapta tőlem? Ezúton is gratulálok Anitának és családjának, hogy közös munkával ilyen színpompás környezetet tudtak teremteni.

Forrás: Életszépítők

További cikkek hasonló témában

Építész tippjei télikert kialakításához

A télikert zárt épülettér, átmenetet képez a kert és a lakrészek...

Permetszereket növényekből

A permetlé és a növényi trágyalé készítéséhez sokféle növényt...

Az alma jótékony hatásai

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt...

Amerikai kertibútorok
A bútorok tetszőleges számban és összeállításban rendelhetők....

Hozzászólások