Jelenlegi hely

Betontészta

Betontészta

A családi házak körüli kertek díszítése általában szívügye az ott lakóknak. A kerti növények szebbnél szebb példányait lehet elültetni, hogy hangsúlyozzák, vagy éppen elrejtsék a ház és az udvar egyes részeit. Kerti bútorok, szökőkutak, szobrok széles választéka is rendelkezésére áll a díszíteni vágyóknak. Az egyik legegyszerűbb feladatra azonban, a gyep és a virágágyások, illetve a fenyőkéreg, murva, gyöngykavics és az egyéb kerti burkoló elemek tartós, esztétikus elválasztására eddig azonban nem volt jó megoldás.

Ezt a hiányt pótolja a bevált amerikai technológián alapuló folyamatos betonszegély-készítő eljárás. Az eddig darabokból lerakott, beton, fa, vagy műanyag szegélyek hátrányait kiküszöbölve az új módszer gyökeresen átalakítja a kerti szegélyekről bennünk élő képet. A helyszínen készülő, tetszőleges íveket követő tömör beton szegélyek a kert díszévé válhatnak vagy pusztán funkciójukat betöltve elhatárolják az egyes részeket és ezáltal megkönnyítik a kerti munkát (szegélynyírás, fűnyírás).A szegély gyorsan elkészül, a lehető legkisebb felfordulást okozva a kertben, gyakorlatilag egyik napról a másikra átvarázsolja, megszépíti a ház környékét. A speciális gép által elhelyezett szegély felülete tetszőlegesen mintázható, színezhető, meglévő burkolatokhoz vagy akár a ház vakolatához is lehet igazítani.

A szegélyekbe izzósor is szerelhető, amely különleges esti hangulatot teremt és egyben világításként is szolgálhat. A szegélyező géppel hasonló kivitelű kerti járda is készíthető, mely 60 cm széles, 10 cm vastag tömör beton és zsaluzás nélkül rendkívül gyorsan elkészül. Felülete hasonlóképpen díszíthető, csúszásmentes, vonalvezetése a szegélyekhez hasonlóan tetszőleges íveket követhet.A szegélyek és járdák anyagába műanyag szálerősítés van belekeverve, ami növeli a szilárdságot.

A felületükre pedig egy különleges betonimpregnáló lakk védőréteg kerül, amely tartósabbá teszi a színeket és a beton fagy-, illetve kopásállósága is növekszik. Természetesen fontos szempont az ár is, a dekoratív betonszegélyek ára minden tekintetben versenyképes a darabokból lerakott egyéb szegélyekével.Még egy gyakori kerti problémára is megoldás kínálkozik a betonnal összefüggésben. A régi betonfelületekről, vagy az új, de barátságtalan, nagy térbetonokról van szó, ahol esztétikus, tetszőlegesen díszített, egyedi burkolat alakítható ki, akár utólag is. Egyszerű, gyors, tiszta és modern eljárással, változatos színekben és mintázattal készülhetnek a betonfelületek, lépcsők és lábazatok. A vékony, műgyanta alapú, cementes bevonatokkal kreatívan felújítható a betonfelület, és ami nagyon fontos: olcsóbb és gyorsabb, mint sok más megoldás.Információval szolgált:

Komax 3000 Kft.

További cikkek hasonló témában

Trendi grillek a nyárra - Teraszfűtők a hűvös estékre!
Itt a jó idő és megkezdődött a grillszezon!...
Lepkecsalogató kert

Íme, három növény, amely becsalogatja kertjébe a színes szép...

Hogyan építsünk modern kertet?
A modern kertépítészet egyik kimagasló brit...
Kerti járda gumitéglából

A gumihulladékok érdekes felhasználására jó példa a gumiburkolat,...

Hozzászólások