Jelenlegi hely

Az Angol gyep titka - Countax fűnyíró traktor

Az Angol gyep titka - Countax fűnyíró traktor
Ki ne szeretne egy szép, zöld gondosan ápolt gyepet a kertjében? Annak ellenére, hogy minden évben próbálkozunk, mindenféle praktikákat bevetünk, sosem lesz tökéletes.
A legendás angol gyep titka az, hogy folyamatosan gondozzák, ápolják, szeretik azt. Úgy bánnak a gyeppel, mintha érző lény lenne.  Egy nagyobb füves terület folyamatos gondozása azonban rengeteg időt és energiát igényel. Ilyenkor már érdemes beszerezni egy fűnyíró traktort is. Hazánkban a legkülönbözőbb márkájú és tulajdonságú fűnyíró traktorok jelen vannak. Azonban vigyázat! Nagyon nagyon eltérés lehet egy-egy modell között.

Fűnyíró traktor vásárlása előtt érdemes végig gondolni, hogy mekkora  és milyen minőségű terültet szeretnénk vele nyírni, valamint, hogy szeretnénk e egyéb feladatokra is használni a gépet.  A piacon megtalálható márkák közül  az egyik legszélesebb felhasználást a Countax, angol fűnyíró traktorok kínálják.

A Countax fűnyíró traktorokat két csoportba oszthatjuk, a vágóegység elhelyezkedése szerint :- alul és elől vágós modellekre A Countax modelljei között megtalálhatóak , a 14,5 LE-s gépektől a 25 LE-s gépekig választhatunk számunkra megfelelőt. Ezenkívül számos modell négy kerék meghajtásban is elérhető.

Alulvágós klasszikus modellek (C , A, K és D sorozat):

A COUNTAX legelterjedtebb modelljei találhatok ebben a sorozatban, a 13 LE-s gépektől a 25 LE-s gépekig. (Briggs, Honda, Kawasaki és Yanmar V dizel motorral felszerelve) Közös jellemzőjük a hátsó kihajtás, melyhez hajtott kiegészítők kapcsolhatók (fűgyűjtő, gyepszellőztető, sószóró, ágaprító). Vontatni is lehet velük, így pótkocsi, henger stb. használható hozzájuk. A fűgyűjtő hajtott kivitelének köszönhetően nemcsak a füvet képes "felseperni", de használható levelek összegyűjtésére, parkokban a szemét összeszedésére.

A vágóegységek között mulcsoló és magas fű mulcsoló egységek is rendelkezésre állnak. Ezek derékmagasságú fűvel is könnyedén elbánnak, használható rézsűk, árterületek kaszálására.

Elől vágós, 0 körfordulós traktorok ( X sorozat)

Az  X sorozat forradalmi újításokat tartalmaz a fűnyíró traktorok korábbi változataihoz képest, így hátsó elhelyezésű motorral rendelkeznek, teljes terjedelmében csuklós rendszerű kormányzással vannak ellátva, valamint első felfüggesztésű vágóegységgel kerülnek forgalomba, hogy a különleges manőverezési képessége a traktoroknak a maximális szabadságot nyújtsa.

Széles választék áll rendelkezésre mulcsozó és magas fű mulcsozó egységekből a gyors és fűgyűjtő nélküli fűnyíráshoz. A szinte nulla fokos fordulásnak köszönhetően ideális fák környékére, kerítések mellé, parkokba, tavak környékére.

4 kerék meghajtásúak ( 4 TRAC)
 
A négykerék meghajtás számos modellünknél elérhető, mind a klasszikus alulvágós mind pedig az elővágós típusoknál egyaránt.  A Countax 4TRAC technológiája kiemelkedő tapadást és irányíthatóságot biztosít sokkal jobb manőverezhetőség és szabadság mellett minden esetben. Akár vizes füvön, akár meredek lejtőn vagy parton a tökéletes vágás és gyűjtés biztosított.

Csatlakoztatható kiegészítők:

A Countax fűnyíró traktorokhoz  kiegészítők széles választéka csatlakoztatható, amelyeket az alábbi csoportokra osztottunk:

a)Általános kiegészítők, mint a hótoló lap, V-mintás gumiköpeny, vonóhorog, gépemelő, géptakaró…stb.

b)Hajtott kiegészítők, melyek a fűnyíró traktor hátsó PTO kihajtásáról kapják meghajtásukat pl.:fűgyűjtő, komposztaprító, műtrágyaszóró…stb.

c)Vontatott felszerelések melyek vagy a vonóhoroghoz vagy az UltraSteel emelőkaros kerethez csatlakoztathatóak. Pl: pótkocsihoz, tüskés henger, a nehéz henger…stb

d)Traktorra szerelhető kiegészítők: fűterelő deflektor, gereblye, seprűkefe…stb

Írta : Zoltán Andrea

További cikkek hasonló témában

Tervezési ötletek lejtős kertekhez

Nem mindenki van megáldva nyílt, sík kerttel. Sokan dombos...

Tarka-barka kukacvirág

Elfeledtük, majd újra feltaláltuk, pedig régen is nagyon szerettük...

Hasznos tippek kerti tó telepítéséhez

A bruttó 50 m3-nél nem nagyobb térfogatú, vagy a 1,5 méternél nem...

Hozzászólások