Jelenlegi hely

Apró trükkök, hogyan gondozzuk jól az orchideát

Apró trükkök, hogyan gondozzuk jól az orchideát

A trópusi éghajlathoz szokott növényeknek a hideg, fényszegény tél a fűtött száraz levegőjű lakással sokszor végzetes. Tippek a túléléshez!

Az orchidea betegségei

A trópusi éghajlathoz szokott növényeknek - és ez nem csak az orchidekra igaz - a mérsékelt égövi hideg, fényszegény tél a fűtött száraz levegőjű lakással viszonylag nehéz időszak. A legtöbb élettani probléma ilyenkor jön elő - sárgul a levele, hullik, felkopaszodik, takácsatkák jelennek meg rajta stb.Az alábbi egyszerű praktikával a hátrányok viszonylag enyhíthetők. Fontos a környezeti tényezők összhatása, vagyis ha fényszegény időszak van, akkor tegyük a virágokat hűvösebb helyre, ne tápoldatozzuk és kevesebbet öntözzük. Trópusi fajoknál a hűvösebb szoba hőmérséklete ne csökkenjen 15 fok alá.

A nagy hőingadozást és a hideg huzatot egyik faj sem szereti, szellőztetéskor tegyük távolabb az alakból a növényeket.Orchidea fajták - nem mindegy a hely!

A fán élő epifiton orchideafajok a gyökereiken keresztül is asszimilálnak, ezért ne ültessük őket földbe, hanem csak jól szellőző ültetőkéregbe és kifejezetten orchideák számára készített speciális, átlátszó cserépbe.

Déli ablakban jól érzik magukat: Cattleyák, Cymbidiumok, Dendrobium fajok

Észeki ablakban Phalaenopsis, Paphiopedium fajokTélen nagy ellenség a meleg, száraz levegő - párásítsuk őket, vagy tartsuk floráriumban vagy ablakkertben, csoportosan.

Forrás: Edenkert

További cikkek hasonló témában

Ültessünk folyton virágzó Calandivát

A calandiva (KALANCHOE CALANDIVA) a korál virág telt virágú...

Illatos növények,
Ha idegenkedsz a vegyi megoldásoktól, akkor...
Szabadtéri bárpult

Kreatív kültéri tervezési ötletek. Ha kikapcsolódásra vágyik,...

4 növény, amivel otthonod sötétebb részeit díszítheted

Az ablakpárkány már dugig van fényimádó...

Hozzászólások