Jelenlegi hely

A természet ölelésében

A természet ölelésében

Béke, csend és végtelen nyugalom jellemzi vendéglátóink valósággal paradicsomi kertjét. Az értő gondoskodás amolyan zöld szigetet varázsol a kertből, megannyi növénycsoporttal, színpompás részletekkel.

A lejtős telek a Tihanyi öböl páratlan panorámájával ajándékoz meg bennünket.

A gondtalan kikapcsolódásra, kényelmes heverészésre kialakított teraszról pompás látványként tárul elénk a táj, s mintegy egybeforr, összeölelkezik a víz és az ég kékje.
  
A nappali hangulata folytatódik a teraszon is. A hófehér beltéri garnitúra megfelelője a kültéri, különféle elemekből szabadon összeállítható, méretes ülésmélységű Zendo kanapé és zsámoly egy neves belga gyártó kínálatából.

Délelőttönként a kényelmes nyújtózás, kora délutánonként a szieszta színhelye, este azonban gyertyafénnyel megvilágítva romantikus esték ideális terepe is lehet, hiszen akár egy nagyobb társaság is kényelmesen helyet foglalhat rajta.

A teraszon elköltött, a tó látványára hangolt, ráérős reggeliknek egy modern vonalvezetésű, egyszerű kontúrokkal megrajzolt Orvieto étkezőasztal és a köré társított székek adnak keretet.

A ház oldalában, a repkénnyel befuttatott lugas alatt a bazalttufa rusztikus megjelenéséhez igazodó, romantikus kerek asztal került, a San Diego névre keresztelt, fonott, karfás székekkel – a hűsölést lehetőségét nyújtva, a napsütötte terasztól alig karnyújtásnyira.

Az oszlopra felfuttatott narancsban pompázó trombitafolyondár szinte egész nyáron bontja virágait, de vigyázzunk, mert a hangyák igencsak szeretik ezt a kúszó cserjét. A vakablakba elfér pár fűszernövény is, így egy stílusos étkezőt alakíthatunk ki a kék ég alatt.

A Zendo társalgó nemcsak szemet gyönyörködtetően szép, ragyogóan fehér, de Nautic-bőr kárpitozása a megtévesztésig hasonlít a valódi bőrre, mégis praktikus, könnyen tisztítható és tökéletesen bírja az időjárás viszontagságait. Képességeit számtalan jacht fedélzetén bizonyította már, innen is látszik vendéglátónk kifinomult ízlése.

A terasz üvegfala mögül elénk táruló kert káprázatos látvány. A rózsák által övezett terasz mediterrán hangulatot áraszt, a természetes hatású burkolat még emeli is a rózsák eleganciáját. Velük kontrasztban az ezüstfenyő örökzöld levelei az év minden szakában ugyanúgy díszít, mint vele átellenben álló sövénytuják.

A zölddel ölelt kerti medence körül egyedi tervezésű fakockák hívogatnak, és a csillogó víztükör mellett egy artisztikus, már-már objektként ható kerti zuhany szolgálja a felfrissülést.

Nem hivalkodó, mégis elegáns és modern. A fehér kavicságyazat jó vízelvezetésű kis szigetet alkot. A terasz és a kert a testi-lelki kikapcsolódás remekbeszabott helyszíne a tihanyi nyaralóban, megrendelő és tervező közös gondolkodásának eredménye.

Szöveg: Topor Erika
Kerti bútorok: Tectona Grandis Kertberendezés
Belsőépítész-lakberendező: Sándor Éva

További cikkek hasonló témában

Nagyvárosi rejtekhely

Ritkaság, ha a város közepén, elbújva a világtól teljes...

Díszítő növények

Díszítsd szobádat a növények...

Családias miliő

Vendéglátóink pompás kertje egy sok újonnan kialakított...

Hozzászólások